שקדים

שקדים

במונחים בוטניים, פרי השקד אינו אגוז.
הפרי – בית גלעין מוארך או פחוס מכוסה שערות לבדיות, ציפתו הירוקה מתבקעת לאורכה ואז משתחרר הגלעין המכיל את הזרע שהוא החלק האכיל של השקד.
 
השקד הוא בין המזונות העשירים ביותר בסיבים תזונתיים באופן טבעי עד פי שתיים מאגוזים אחרים, הוא מכיל רמה גבוהה מאוד של חלבון, ויטמינים, סידן, ומגוון רחב של נוגדי חמצון. איחוד הרכיבים התזונתיים הנמצאים תחת קורת גג אחת בשקד הישראלי יוצר אוכל מפנק, טבעי ובריא השתלב בכל תפריט.
 
שקד הגליל אגש”ח (חברת בת של ניר עבודות חקלאיות) בשיתוף עם “שקדי הגליל” מגדלת זנים מסחריים של מטעי שקדים ברחבי הגליל התחתון ואזורי הגבעות בארץ בשיתוף מלא עם המגדלים משלב הגידול ועד למיון הסופי במכוני המיון.
 
סוגי הזנים: אום אל פחם (חסן) וזנים של שקדים מפרים כגון 53 (כוכבה), 54, פת נפה, גלעד ושפע.
 
לחברה ניסיון רב במתן שירותי ניקיון, קילוף, פיצוח, מיון ואריזת שקדים (נארזים באריזות ואקום דבר המבטיח את טריות ואיכות השקדים לאורך זמן) בעזרת טכנולוגיה חקלאית מהמתקדמות בעולם תוך הקפדה מקסימלית על איכות השקד.
 
ניר עבודות חקלאיות משווקת לרשתות השיווק הגדולות ולכל בתי הקלייה המובילים בארץ ובאירופה.