חיטה

חיטה

“ארץ חיטה ושעורה, וגפן ותאנה ורימון ארץ זית – שמן ודבש” (דברים, ח’)
 
החיטה נזכרת במקרא כראשונה מבין שבעת המינים שבהם נתברכה ארץ ישראל.
חיטה הוא הגידול השני הנפוץ ביותר בעולם אחרי תירס ולפני אורז, היא נמנית בין חמשת מיני הדגן. עיקר הגידול בישראל נעשה באזור הנגב.
השימוש העיקרי של גרגרי חיטה הוא הפקת קמח לאפיית לחם ומוצרי בצק, כמו כן משתמשים בחיטה לייצור אלכוהול ובירה ולהפקת עמילן וגלוטן.
גידול החיטה בחברת ניר ממוכן כליל החל מהזריעה במכונת זריעה משולבת עם מתקן דישון, הדברת העשבים נעשית בזמן הגידול בתכשירים הורמונאליים, הקציר נעשה ע”י קומביין, הקוצר, דש, מנקה את הגרגירים ומעמיס אותם אוטומטית.
זני חיטה שאנו מגדלים: “גליל”, “רותם” ו”שוהם”
ניר עבודות חקלאיות משווקת לרשתות השיווק הגדולות המובילות בארץ ובאירופה.