חימצה (חומוס)

חמצה – המוכרת יותר בשמה הערבי חומוס היא צמח ממשפחת הקטניות.
 
צמח זה הינו שעיר, פרחיו בודדים, בתרמיל גרגר קיימים אחד עד שלושה גרגרי חומוס.
 
קיימים מגוון של סוגי חומוס במגוון גוונים וצבעים. הצמח מותאם לאקלים חם ויבש למחצה ומצליח ביותר באדמות בינוניות וכבדות, החמצה היא הפחות רגישה מכל הקטניות למליחות הקרקע.
 
בארץ גדלים מין בר יחיד של חמצה הקרוי חמצה שסועה (בזנים שונים).
 
לחמצה ערך תזונתי גבוה, החומוס הינו מקור חשוב של חלבון, מכיל יותר ברזל משאר הקטניות ומהווה מקור טוב לשומנים לא רווים, סידן, אבץ וסיבים. את הגרגרים אוכלים כשהם ירוקים או לאחר הבשלתם – מבושלים, קלויים או טחונים לקמח. צורות ההגשה הפופולריות ביותר של החמצה במזרח התיכון היא מגרגרים מבושלים ומתובלים שמהם מכינים את המאכל המזרחי חומוס ופלאפל.
 
חברתנו מתאפיינת בהקניית תכונות שונות לזנים השונים המשפרות את יבול החימצה ומאפשרת להגיע ליבול רב בעל איכות גבוהה תוך הקפדה מקסימלית על איכות הצמח והגרגרים. כמו כן לחברה ניסיון רב בתחום מיון גרגרי חמצה בטכנולוגיה חקלאית מתקדמת.
סוגי חימצה שניתן למצוא אצלינו: "זהבית" ו"ירדן"
ניר עבודות חקלאיות משווקת לרשתות השיווק הגדולות ולכל בתי הקלייה המובילים בארץ ובאירופה.

למידע נוסף או הזמנה חימצה (חומוס)